Posted on

PENJAGAAN KULIT YANG BETUL

Kini, khusus wanita peduli tentang satu sama lain banyak perhatian, tetapi tidak selalu memilih yang tepat dan ubat-ubatan yang sesuai. Sedikit tip, bagaimana tentang menjaga diri sendiri dan mengapa untuk menyesuaikan diri tidak peduli hanya untuk jenis kulit anda, tetapi juga untuk usianya, jadi, tentu saja, sesuai untuk setiap wanita.

Dengan serangan umur yang berlaku apabila kulit untuk beberapa perubahan. Lama-kelamaan, kulit kehilangan kepadatan, dan elastisitas permukaan lapisan (epidermis) menjadi kurus. Rangkaian colagenic dan elastik serat dalam lapisan kulit menjadi tidak seimbang dan seragam seperti sebelum ini, dan oleh itu kulit kehilangan kekuatan dan kemampuan mereka untuk tumbuh dengan cepat. Di samping itu, ia mengurangkan pembentukan air yang tinggi dan keringat, jadi kulit filem di permukaan kulit tidak memberikan perlindungan yang mencukupi, dan kulit menjadi kering dan kering. Kesan semua faktor di atas pada kulit mulai melihat kedutan secara beransur-ansur mendalami dan mereka terus-menerus meningkat.

Pemilihan kosmetik
Untuk membuat kulit anda selagi mungkin mengatasi kesan daripada penuaan dan pada masa yang sama terlihat baik, ia adalah perlu untuk menyesuaikan diri Rawatan tidak hanya untuk jenis kulit yang berminyak, sensitif, kering, masalah, tetapi juga untuk usia. Hanya dengan cara ini kulit anda akan dimanjakan dengan pelbagai prosedur bahan-bahan tersebut dan yang betul peduli. Perubatan yang lain bahan, sebenarnya, kulit anda memerlukan muda dan kulit yang lain Matang.

Untuk kulit yang lebih muda, lebih ringan pelembab persiapan, dan kadang-kadang kosmetik khas untuk berminyak dan kulit masalah sesuai; kulit Matang memerlukannya, sebaliknya, perawatan intensif dengan kandungan yang lebih tinggi zat, dibagi menjadi hari, malam dan mata prosedur.

Bagaimanapun, ingat bahawa jenis kulit dalam kehidupan mungkin berbeza. Terlibat pada beberapa faktor-gaya hidup, regimen, bagaimana aku umur, penjagaan kulit, atau alam pendedahan. Jika anda tidak pasti apa jenis kulit yang telah anda, berunding dengan… lain membangkitkan, dokter kulit, atau menggunakan diagnostik keupayaan kulit yang ditawarkan oleh beberapa farmasi. Kulit jenis adalah penting untuk pemilihan kosmetik. Kering kulit memerlukan agak berkhasiat, lemak krim dengan kandungan minyak yang lebih tinggi. Kulit yang berminyak memerlukan khas kosmetik dengan cahaya konsisten, yang memberikan kesan pelembab. Campuran kulit peduli nutrisi dodávajúcimi kekenyalan penghidratan dan kulit, bagian tengah, sebaliknya, perlahan-lahan odmasťovať dan pelembab untuk memberikan lebih ringan krim dengan lebih rendah kandungan lemak dan kandungan air yang lebih tinggi. Untuk kulit sensitif yang bertindak balas lebih pengaruh luar dan telah kecenderungan untuk kemerahan kulit, lebih tipis, bukan menjengkelkan persediaan kosmetik yang sesuai, sebaik-baiknya direka untuk ini jenis kulit. Prinsip-prinsip yang baik menjaga semua umur, apakah penting?

Odlíčenie dan pembersihan kulit
Wanita ingin pada usia mana-mana, mencari yang terbaik, jadi kau harus selalu berpikir tentang setiap hari odliczanie dan pembersihan kulit. Ini adalah penting bukan hanya untuk kesihatan kulit, tetapi juga untuk kecantikan, karena hanya kulit yang dirawat boleh dibangunkan semula dan sepenuhnya menggunakan bahan-bahan yang penyayang yang terkandung dalam kosmetik. Dari pembersihan kulit boleh dilakukan setiap hari ritual, maka itu tidak pernah lupa walaupun selepas kembali dengan malam. Začínajte odlíčením mata-berhati-hati dan perlahan-lahan mengeluarkan semua makeup mata. Pastikan bersih dan odlíčením kulit dengan susu untuk menghadapi, atau bilas air dari gel. Gel ini hanya rozotrieť muka, dan kemudian benar-benar dibersihkan, memohon susu pembersihan di tampónik dan seluruh muka secara beransur-ansur dibersihkan. Pada tampónik tidak memohon tekanan, kekotoran perlahan-lahan stierajte. Mengulang proses sehingga tampon benar-benar dibersihkan. Pada akhir kulit rawatan dočistite pleťovou air, anda keluar dari itu mayat kotoran dan bersedia untuk rawatan – permohonan banyak prosedur alam ini produk.

Penghidratan
Di setiap umur untuk sihat dan kulit berseri dan penghidratan. Meningkatkan kemampuan kulit air dan mencegah penuaan. Semua lapisan kulit, sebenarnya, mengandungi sejumlah besar air, dan jika kulit kering – tidak wajar penjagaan dan kesan kekurangan air dan penghidratan simpanan – di semua lapisan kulit perubahan yang dilihat di permukaan sebagai yang pertama tanda-tanda pengeringan dan proses penuaan.

Perlindungan UV
Sebahagian dari keseluruhan peduli juga harus menggunakan kosmetik dengan PSU dan UVB penapis, karena sinar matahari mewakili banyak risiko untuk kulit. Tidak hanya tidak menyebabkan sakit terbakar, tapi mereka bertindak pada kulit sel nukleus dan menyebabkan perubahan ireversibel dan kerusakan. Kerosakan itu biasanya tetap dan tidak boleh salah. Oleh itu, berjemur membawa risiko penuaan kulit dan pembentukan kedutan, brown dan sering serius kesihatan komplikasi. Sesuai perlindungan adalah pelindung matahari dengan cukup tinggi PSU dan UVB filter. Memilih jumlah perlindungan menurut anda jenis foto-ia adalah semula jadi rintangan dan kemampuan kulit untuk pigmentate dan sememangnya melindungi dari radiasi UV. Mereka putaran anda boleh berunding farmasi atau dokter kulitmu.